Tento úžasný jablkový dezert zvládne pripraviť takmer každý.
Základom sú jablká, puding a sušienky s piškótami – tento dezert sa dá upravovať aj podľa vlastných požiadaviek a chutí.
Vynikajúci recept na lahodný jablkový koláč z youtube kanála Sprint Cooking.
Potrebujeme:
1200-1500 g jabĺk
2 PL kryštálového cukru
250 g sušienok
130-150 g piškót
2 balenia želé podľa vlastného výberu (2 x 70 g)
100 g kryštálového cukru
800 ml mlieka
2 balenia vanilkového pudingu (3 x 40 g)
1 PL zemiakovej múky (cca 20 g)
citrónovú šťavu
Na polevu:
100 g čokolády
3-4 PL mlieka
Postup:
Do hrnca nalejeme trochu vody.
Keď zovrie, nalejeme cca 600 ml mlieka.
Do nádoby s cca 200 ml studeného mlieka pridáme puding.
Pridáme múku.
Dôkladne miešame, kým sa pudingový prášok nerozpustí.
Do horúceho mlieka nasypeme cukor a metličkou premiešame.
Keď mlieko začne vrieť, pridáme puding.
Puding varíme počas miešania, kým nezhustne a chvíľku povaríme podľa receptu uvedeného na obale.
Na dno formy vystlanej papierom na pečenie poukladáme piškóty.
Piškóty potrieme horúcim pudingom a vyrovnáme povrch.
Na puding naukladáme vrstvu sušienok.
Ošúpeme jablká.
Odstránime stonku a jadierka.
Nakrájame na malé kocky.
Potom nakrájané jablká ihneď vložíme do rozohriatej panvice.
Pridáme cukor.
Pokvapkáme citrónovou šťavou.
Premiešame a smažíme do mäkka.
Keď sú jablká mäkké, vypneme sporák.
Na horúce jablká nasypeme želé, dôkladne premiešame a necháme vychladnúť.
Keď jablková hmota vychladne a zhustne, nanesieme ju na sušienky.
Na vrch poukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
Do misky nalámeme čokoládu.
Pridáme mlieko a zohrejeme.
Rozohriatu čokoládu s mliekom dôkladne miešame, kým nevznikne hladká poleva.
Polevu nanesieme na vrch dezertu a dôkladne rozotrieme po celej ploche.
Hotový dezert vložíme na noc do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: