Recept na fantastický krémový koláč s čerstvým jablkom a hrozienkami.
Klasický jablkový koláč, ktorý sa jednoducho pripravuje a každý ho miluje.
Vynikajúci recept na najúžasnejší jablkový koláč z youtube kanála Leckeres und einfaches Essen.
Potrebujeme:
Na krém:
1 žĺtok
270 ml mlieka
30 g múky
25 g kukuričného škrobu
8 g vanilkového cukru
60 g kryštálového cukru
Na cesto:
2 vajcia
štipku soli
110 g kryštálového cukru
100 ml rastlinného oleja
110 ml teplého mlieka
280 g hladkej múky
16 g prášku do pečiva
8 g vanilkového cukru
Ďalšie ingrediencie:
1 jablko
50 g hrozienok
Na potretie:
1 žĺtok
2 PL mlieka
Postup:
Do rajnice nalejeme mlieko.
Pridáme žĺtok a nasypeme múku.
Ďalej pridáme škrob, vanilkový cukor, cukor a metličkou vymiešame.
Zmes preložíme na sporák a na miernom ohni za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Krém prelejeme do misky, prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Do samostatnej misky pridáme vajcia.
Pridáme soľ, cukor a mixérom šľaháme 8-10 minút.
Potom nalejeme olej a vyšľaháme.
Do zmesi pridáme mlieko a dobre prešľaháme.
V malej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a vanilkovým cukrom.
Potom múku postupne preosejeme do misky s vajíčkovou zmesou.
Premiešame.
Na dno tortovej formy vložíme papier na pečenie a vymastíme maslom.
Do formy nalejeme cesto a zarovnáme.
Z jablka odstránime stonku a jadierka a nakrájame na tenké plátky.
Krém pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na cesto a nasypeme rozmočené hrozienka.
Potom do cesta pozapichujme jablčné plátky.
Vrch potrieme zmesou žĺtka a mlieka.
Koláč vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme koláčik práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: