Po pečení mi zvýšili akurát 2 bielky a 1 balík piškót.
Spomenula som si na tento perfektný recept a pozrite sa – 40 kusov perfektnej dobroty a bez pečenia.
Indiánkovia sú presne tá dobrota, ktorú milujú malí aj veľkí maškrtníci – výborný a úplne jednoduchý nápad, tentokrát bez pečenia, len z piškót.
Potrebujeme:
2 bielky
15 dkg cukor práškový preosiaty
2 lyžice jahodovej marmelády (aby v nej ale neboli kúsky ovocia),
čokopoleva:
1 várová čokoláda
kvapka oleja
Ďalej potrebujeme:
piškóty
Postup:
Pozor, aby v cukre neboli hrudky, ja radšej preosejem aj 2x.
Ako klasicky si pripravíme sneh z cukru a bielok, vyšľaháme dotuha.
Potom preložíme do vodného kúpeľa (nad kastról v ktorom sa varí voda).
Šľaháme nad parou do zhustnutia (min. 8 minút).
Hmota narastie a bude mať penovitú konzistenciu.
Zložíme a zašľaháme do peny marmeládu (pozor, musí byť hladká, bez ovocia).
Ak vám hmota po pridaní marmelády zredne, jednoduchá pomoc – dať späť do vodného kúpeľa a opäť šľahať do zhustnutia).
Penu navrstvíme do cukrárskeho vrecka na nastriekame na piškóty.
Dáme do chladničky aspoň na 3 hodiny stuhnúť – pokojne aj na noc.
Potom si vo vodnom kúpeli v hlbšej miske roztopíme čoko polevu.
Namáčame do nej indiánikov.
Namočíme, nechám trochu odkvapkať a dáme na papier na pečenie.
Necháme zaschnúť a potom prekladáme na tácku a dám opäť do chladničky.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)