Jednoduchá príprava a skutočne lahodný – mliečny výsledok.
Potrebujeme:
1 hrnček kefíru alebo redšieho bieleho jogurtu
1 hrnček krupice
1 hrnček hladnej múky
1 hrnček kryštálového cukru
1 väčšie vajce (prípadne 2 menšie)
1 lyžičku jedlej sódy
1 lyžičku vanilkovej arómy
1 hrnček mlieka
Postup:
V mise zmiešame vajce s jogurtom. Pridáme sódu, krupicu, múku, cukor, vanilkovú arómu a všetko dôkladne premiešame. Cesto by malo mať konzistenciu hustej smotany – v prípade potreby môžeme pridať múku alebo naopak kefír.
Okrúhlu formu na pečenie vymastíme trochou masla a do vnútra navrstvíme cesto.
Koláč vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 180 stupňov 35 minút.
Keď koláč vyberieme z rúry, prelejeme ho pohárom mlieka. Môže sa zdať, že cesto je príliš vlhké, ale po chvíľke uvidíte, že sa tekutina vsiakla do vnútra a cesto ostane úžasne šťavnaté a chutné (namiesto mlieka môžete použiť aj sladkú smotanu).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: cookandyou