plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vlhké, nadýchané a nie príliš sladké: Na prípravu tohto úžasného koláča stačí kilo zrelých hrušiek!

Kto povedal, že chutné a krásne vyzerajúce koláče musia byť náročné na prípravu?

Keď raz upečiete náš rýchly hruškový koláč, už sa nikdy nevrátite ku komplikovaným dezertom.

 

 

Jednoduchý recept na mimoriadne chutný hruškový koláč z portálu newsy.gotujmy.

Na jeseň je tento dezert ako stvorený – ako alternatívu môžete použiť aj jablká.

Potrebujeme:

4 hrušky

4 veľké vajcia

1 šálku kefíru

1/2 pohára rastlinného oleja

cca 450 g hladkej múky (3 šálky)

150 g kryštálového cukru

 

 

1 PL vanilkového cukru

2 PL prášku do pečiva

3 PL mandľových lupienkov

maslo

strúhanku

práškový cukor

 

 

Postup:

Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva.

Pridáme cukor a vanilkový cukor.

Všetko dôkladne premiešame.

 

 

Druhá miska bude slúžiť na spojenie mokrých ingrediencií.

Pridáme do nej kefír.

Ďalej pridáme olej a vajcia.

 

 

Suroviny miešame metličkou, kým nevytvoria jednotnú hmotu.

Obe zmesi zmiešame, kým nám nevznikne hladké cesto.

Hrušky ošúpeme a odstránime jadrovníky.

 

 

Potom polovicu nakrájame na kocky a pridáme do cesta.

(Môžeme nakrájať aj všetky hrušky a vrch neozdobiť plátkami ovocia).

Všetko spolu opäť premiešame.

 

 

Plech na pečenie vymastíme maslom.

Potom posypeme strúhankou.

Nalejeme cesto.

 

 

Vrch ozdobíme zvyšnými hruškami, ktoré nakrájame na tenké plátky.

Všetko posypme mandľovými lupienkami.

Hruškový koláč vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme asi 50 minút.

Po upečení necháme koláč vychladnúť.

Potom posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes