plny-hrniec_transparent_negativ.png

Hrnčekové BAGETY upečené za 20 minút: Hotové raz-dva, voňajú po celom dome a ostanú čerstvé aj na druhý deň!

Hrnčekové bagety podľa jednoduchého receptu.

Tieto bagety sú úplne jednoduché a naozaj vynikajúce.

 

 

Viete ich rýchlo pripraviť kedykoľvek na ne dostanete chuť.

Cesto je jednoduché a dobre sa s ním pracuje.

Z rovnakého cesta som upiekla aj menší bochník chlebíka.

 

Potrebujeme (na 2 veľké bagety):

3 lyžičky sušené droždie

3 hrnčeky hladká múka

1 hrnček voda

1 lyžička soli

 

 

1 lyžica olivový olej

1 štipka cukru

Voliteľné:

Rasca

Semienka podľa chuti

Hrubozrnná soľ

Postup:

Z cukru, teplej vody a droždia urobíme kvások.

Kvások echáme vykysnúť – áno, aj keď je to sušené droždie.

 

 

Múku zmiešame so soľou, prilejeme kvások a olej a spracujeme vláčne cesto.

Necháme na teplom mieste kysnúť.

Cesto necháme kysnúť kým nezdvojnásobí objem – zhruba hodinu.

 

 

Potom vytvoríme na pomúčenom plechu dve bagety.

Opäť prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu polhodinu.

 

 

Medzitým si predhrejeme rúru na 220 ° C.

Bagety odkryjeme a na každej urobíme tri šikmé zárezy zhruba do polovice.

Otvoríme rozpálenú rúru a na dno dáme nádobu, do ktorej vlejeme asi štvrť hrnčeka vody.

 

 

Vložíme plech s bagetami a rýchlo zatvoríme, aby para neunikla.

Pečieme asi 20 minút kým nezozlátnu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes