plny-hrniec_transparent_negativ.png

GRÉCKE zemiaky: Zabudnite na vyprážané hranolky s tatárskou, toto je najväčšia delikatesa zo zemiakov!

Zemiaky na grécky spôsob som prvýkrát ochutnala pred rokmi na dovolenke a som rada, že vďaka receptu pani Danice si ich môžeme pripraviť aj doma, kedykoľvek na ne dostanem chuť. Je to naša najobľúbenejšia príloha.

Marináda z olivového oleja, citrónovej šťavy, cesnaku a oregana premení obyčajné pečené zemiaky na originálne jedlo v gréckom štýle . Táto príloha je k mäsu dokonalá.

Aj keď je to nesmierne chutné aj samo o sebe.

Potrebujeme:

Zemiaky 1 kg

Cesnak 2 strúčiky

Citrónová šťava 100 ml

Oregáno 2 lyžičky

Olivový olej 70 ml

Soľ

Čierne korenie (mleté)

Postup:

Zemiaky očistíme, nakrájame pozdĺžne 8 kusov a vložíme do pekáča.

Na zálievku zmiešajte citrónovú šťavu, olej, oregano a pretlačený cesnak a citrónovú šťavu.

Omáčkou zalejeme zemiaky a podľa chuti dochutíme soľou a korením.

Nalejte trochu vody, aby sme zemiaky pokryli marinádou.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.

Zemiaky pečieme 50-60 minút.

Vďaka zálievke majú zemiaky príjemnú citrónovú kyslosť.

A aróma v kuchyni je jednoducho neopísateľná.

Na zvýraznenie chuti posypeme posekanou bazalkou alebo petržlenovou vňaťou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Najlepšie recepty na dnes