Tvarohový koláčik s ovocím a výbornou chuťou!
Postup:
30 dkg hl. múky
1 balenie prášku do pečiva
štipka soľ a škorice
2 vajcia
20 dkg cukru
1 vanilkový cukor
2,5 dl mlieka
10 dkg roztopeného margarínu
Na krém:
25 dkg tvaroh
Práškový cukor podľa chuti
3 lyžice kyslej smotany
Čerešne, alebo iné ovocie (asi 25-30 dkg, v závislosti od chuti)
Postup:
Rúru zohrejeme na 170 stupňov.
Tvaroh vymiešame so smotanou a práškovým cukrom.
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko a potom aj suché prísady, nakoniec vmiešame aj roztopený margarín. Cesto navrstvíme do zapekacej misy (vymastenej) a urobíme doň ostrovčeky z tvarohovo-smotanového krému.
Jemne zatlačíme do cesta ovocie a pri teplote 170 stupňov pečieme 40 minút.
Necháme vychladnúť a nakrájame.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takacsne