Pripravte si tento dezert podľa receptu z youtube, ktorému nikto neodolá.
Krém sa nezahusťuje škrobom, ale krupicou a spolu s vláčnym cestom vznikne veľmi jemná a chutná kombinácia.
Potrebujeme:
7 bielkov
5 žĺtkov
120 g kryštálového cukru
60 g hladkej múky
20 g kakaa
6 PL vody izbovej teploty
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
Na krém:
1 l mlieka
180 g detskej krupice
130 g kryštálového cukru
4 balíčky vanilkového cukru
2 žĺtky
250 g masla
Na polevu:
200 g mliečnej čokolády
150 ml šľahačkovej smotany
Postup:
Ako prvé si pripravíme krém.
V mise si vyšľaháme žĺtky s vanilkovým cukrom, pridáme cukor, krupicu, zalejeme 200 ml mlieka a vyšľaháme dohladka.
Do hrnca si nalejeme 800 ml mlieka, necháme ho zovrieť a zašľaháme pripravenú hmotu.
Vrátime na sporák a za stáleho miešania uvaríme hustý krém.
Horúci krém prelejeme do misky, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Prejdeme k príprave cesta.
Do samostatnej misky si nasypeme múku, pridáme kypriaci prášok do pečiva a premiešame.
Zmiešame s kakaom.
V druhej miske si vyšľaháme bielky na tuhý sneh a zvlášť si vyšľaháme žĺtky s cukrom, do ktorých následne zašľaháme vlažnú vodu a pripravenú suchú múčnu zmes.
Zľahka zapracujeme s bielkovým snehom.
Formu s rozmerom 20 x 36 cm si vymastíme olejom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto.
Rovnomerne rozotrieme, pobúchame o stôl, aby sme sa zbavili prebytočného vzduchu a dáme piecť do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 °C asi 35 – 40 minút. Necháme vychladnúť.
Medzitým si vychladnutý krém vyšľaháme mixérom a zašľaháme doň zmäknuté maslo. Krém následne rovnomerne natrieme na upečenú piškótu.
Nakoniec si pripravíme polevu.
Mliečnu čokoládu zalejeme horúcou šľahačkovou smotanou a metličkou vyšľaháme, kým sa obe zložky dobre nespoja.
Polevou zalejeme celý povrch krému a necháme v chladničke stuhnúť.
Potom môžeme ozdobiť nastrúhanou čokoládou a lístočkom mäty.
Hotovo.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: