Recept na toto cesto mám od babičky, slimáky sú po upečení fantasticky mäkučké a vláčne. V takomto stave vám vydržia celé dni.
Potrebujeme:
Na cesto
700 g hladká múka
500 ml mlieko
100 g maslo
100 g kryštálový cukor
1 kocka droždie
1 štipka soľ
Škoricová plnka:
100 g maslo
2 ks škoricový cukor
3 lyžice medu
4 lyžičky mletá škorica
Postup:
Zo surovín si vypracujeme cesto (najskôr kvások z teplého mlieka droždia a cukru, potom pridáme aj ostatné prísady), ktoré necháme podkysnúť asi 45 minút. Potom ho rozvaľkáme a potrieme škoricovou plnkou – na plnku stačí len všetko zmiešať. Cesto stočíme do rolády a nakrájame na slimáky.
Tie si naukladáme na vymastený plech, potrieme vlažným mliekom a necháme ešte nakysnúť. Pečieme ich asi 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Potom ich môžeme ešte teplé potrieť troškou masla.