Extrémne rýchla ovocná piškóta z kyslej smotany – vláčna, nadýchaná a výborná: 7 minút na cesto + čas pečenia!
Potrebujeme:
100 g masla (alebo margarínu)
200 g cukru
200 gramov kyslej smotany
2 vajcia
260 g hl. múky
1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
1/4 čajovej lyžičky soli
250 g ovocia (mrazené, zavárané, čerstvé)
Postup:
Rozpustite maslo, pridajte cukor, kyslú smotanu a vajcia, vymiešajte na homogénnu hmotu.
Pridajte preosiatu múku, prášok do pečiva a soľ. Premiešajte.
Plech na pečenie (36 x 23 cm) vymastíme s olejom, navrstvíme ½ cesta a rovnomerne ho rozotrieme po celom povrchu.
Pridáme ovocie a zvyšok krému. Pečieme vo vyhriatej rúre 30-40 minút v predhriatej rúre na 180 ° C – testujeme špáradlom.
Vyberte koláč z formy, nechajte vychladnúť, nakrájajte a môžete si pochutnávať. Experimentujte s plnkou, použite akékoľvek čerstvé a mrazené ovocie alebo dokonca tvaroh.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)