plny-hrniec_transparent_negativ.png

Extrémne chutné bravčové koleno: Je také jemné, chutné a voňavé, že sa vám okamžite začnú zbiehať slinky!

Tak túto špecialitku podľa receptu z youtube si zamilujete! Toto bravčové koleno chutí fantasticky a z tej vône sa budú zbiehať slinky aj susedom…

Potrebujeme:

1 100 g bravčového kolena

2 – 3 strúčiky cesnaku

1 l piva

1 cibuľu

1 mrkvu

korenie podľa chuti

3 bobkové listy

10 – 15 guľôčok čierneho celého korenia

červenú mletú papriku

soľ podľa chuti

3 klinčeky

Na marinádu:

1 PL medu

1 PL horčice

3 PL sójovej omáčky

Postup:

Koleno si umyjeme a urobíme doňho zopár hlbších zárezov. Cesnak si ošúpeme, rozkrojíme na menšie kúsky a vložíme ich do každého rezu.

Trik na fantastickú chuť spočíva v tomto postupe. Potom koleno vložíme do hrnca, zalejeme ho pivom, prikryjeme pokrievkou a odložíme do chladničky na 4 – 6 hodín (najlepšie na noc).

Po uplynutí tejto doby vložíme do hrnca prekrojenú cibuľu, mrkvu, nasypeme koreniny, vložíme bobkový list, klinčeky a dolejeme vodu tak, aby bolo koleno úplne ponorené. Osolíme, premiešame a necháme variť pod pokrievkou 2 hodiny.

V druhom hrnci si pripravíme marinádu. Vložíme doňho med, pridáme horčicu, sójovú omáčku a dáme na sporák zohriať. Vymiešame dohladka.

Jenskú misu alebo pekáč si vymastíme olejom, preložíme do nej koleno a celé ho potrieme marinádou.

Pečieme v predhriatej rúre pri 180 – 190 °C asi 40 – 60 minút dozlatista. Počas pečenia potrieme znova koleno pripravenou marinádou.

Hotovo. Môžeme servírovať. Prajeme dobrú chuť!

Celý VIDEONÁVOD

Najlepšie recepty na dnes