Tento recept mojej mamky má už hádam aj 20 rokov, no lepšie zeleninové fašírky a celkovo lepší recept z cukety som nikdy nejedla.
Ak máte radi hermelín, na tomto si pochutnáte.
Tieto fašírky sú na leto ako stvorené, sú oveľa jednoduchšie a ľahšie ako klasika s mäsom.
Vyskúšajte tento recept a zaručene si pochutnáte.
Cukeťáky s hermelínom sú za mňa najlepším nápadom na letný obed alebo večeru.
Postup:
1 mladá cuketa (cca 250 g)
1 Hermelín
2 nakrájené jarné cibuľky
3 cesnakové strúčiky
3 lyžice ovsených vločiek
2 lyžice hladkej múky
1 vajcie
soľ
čierne mleté korenie
Strúhanka
Olej na vyprážanie
Voliteľné:
Nadrobno nasekaný kôpor
Petrželnová vňať
Tymián
Príloha:
Varené zemiaky
Zemiaková kaša
Šalát z čerstvej zeleniny
Postup:
Umyjeme si cuketu a odstránime konce.
Umytú cuketu nastrúhame na hrubo aj so šupkou.
Osolíme a zmiešame s vločkami.
Necháme 20 minút odležať.
Ak bude aj po odležaní v cukete ešte voda, scedíme ju.
Syr nastrúhame na hrubo.
Pridáme k cukete.
Pridáme aj vajíčko, korenie a múku.
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Pridáme k ostatným prísadám.
Podľa chuti môžeme pridať nadrobno nasekané bylinky.
Vypracujeme zmes, ktorá je dostatočne tvárna na to, aby sa dali tvoriť karbonátky.
Podľa potreby primiešame strúhanku.
Odoberáme približne rovnaké množstvo zmesi.
Tvoríme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.
Smažíme v rozohriatom oleji z oboch strán dozlatista.
Podávame s varenými zemiakmi, alebo s čerstvou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
autor: Ľubka