plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cuketa na turecký spôsob: Jednoduchý, chutný a zdravý recept!

Vynikajúci recept na rýchly a jednoduchý obed z cukety.

Zapekaná cuketa s paradajkami a paprikou je fantastické vegetariánske jedlo ideálne na obed alebo večeru.

U nás doma je tento pokrm obľúbenou pochúťkou, na ktorú nedáme dopustiť.

 

 

Výnimočný recept na chutný zeleninový kastról z youtube kanála Ricette Perfette.

Potrebujeme:

2 cukety

3 červené cibule

200 g cherry paradajok

1 papriku

2 strúčiky cesnaku

syr podľa chuti

petržlenovú vňať

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

mletú papriku

 

 

Postup:

Cuketu nakrájame na plátky.

Posypeme soľou.

Necháme odstáť 10-15 minút.

 

 

Cibuľu nakrájame.

Z papriky odstránime stonku a jadierka.

Nakrájame na väčšie kocky.

 

 

Cuketové plátky vyutierame papierovou utierkou.

Poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Posypeme čiernym korením.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 200°C.

Na panvicu nalejeme olej.

 

 

Pridáme cibuľu.

Potom pridáme papriku.

Zamiešame a smažíme, kým zelenina nezmäkne.

 

 

Cherry paradajky prekrojíme na polovicu.

Vložíme ich do panvice.

Premiešame a smažíme ďalších 5 minút.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie a mletú papriku.

Zamiešame.

Vypneme oheň na sporáku.

 

 

Na tvrdej podložke nasekáme petržlenovú vňať.

Vložíme ju do misky.

Pridáme pretlačený cesnak.

 

 

Potom pridáme olivový olej.

Posolíme a pridáme čierne korenie.

Lyžičkou premiešame.

 

 

Formu na pečenie vymastíme olejom.

Naukladáme cuketové plátky.

Pridáme petržlenovo-cesnakovú zmes.

 

 

Potom pridáme zeleninovú zmes a celý proces dvakrát zopakujeme.

Nakoniec vrch posypeme nastrúhaným syrom.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

 

 

Pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes