Recept na vynikajúci a veľmi jemný koláč s čučoriedkami a kyslou smotanou.
Pripravíte ho rýchlo a úplne jednoducho.
Cesto stačí len zamiešať, naliať na plech a posypať ovocím a posýpkou.
Potrebujeme:
Cesto:
300 g kyslej smotany
300 g polohrubej múky
100 ml mlieka
100 g cukru
2 vajcia
2 lyžičky prášku do pečiva
Na povrch:
čučoriedky alebo iné ovocie
posýpka
posýpka v pomere (1:1:1):
maslo
cukor
hrubá múka
Poznámka:
Na koláč môžete použiť čerstvé, mrazené aj zavárané ovocie
Postup:
Rúru predhrejeme na 200 °C.
Cesto:
Vajcia vyšľaháme spoločne s cukrom do bielej peny.
Do peny opatrne vmiešame kyslú smotanu.
Po troškách postupne prisypávame múku zmiešanú a práškom do pečiva.
Nakoniec prilejeme mlieko.
Cesto vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
Poukladáme ovocím a posypeme posýpku.
Posýpka:
Z hrubej múky, cukru a masla vypracujeme sypkú zmes.
Pečieme v predhriatej rúre zhruba 25 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)