plny-hrniec_transparent_negativ.png

Babička urobila pred varením vývaru vždy túto jednu vec: Vďaka tomu bol vývar krásny číry!

 

Ingrediencie:

hovädzia hruď

1,5 kg kuracích stehien, krkovičky a krídel

6 kuracích sŕdc

4 hydinové žalúdky

2,5 litra vody

2 mrkvy

1 koreň petržlenu

pol zeleru

1 cibuľa

nové korenie

bobkový list

čierne celé korenie

Postup:

Všetko mäso opláchneme, vložíme do hrnca s vodou a na strednom ohni privedieme do varu.

 

 

Keď odvar vrie, stiahneme oheň na minimum, pozbierame penu.

Varíme ešte 2 hodiny.

Počas tejto doby ošúpeme všetku koreňovú zeleninu.

 

 

Cibuľu prekrojíme na polovice (aj so šupkou).

Aopečieme na miernom ohni.

 

 

Po hodine pridáme do hrnca všetku zeleninu aj koreniny.

Vývar varíme ešte 1,5 hodiny na miernom ohni.

 

 

Takto pripravený vývar si vyžaduje trochu trpezlivosti, no neskôr mizne z tanierov behom chvíľky.

Garantujeme vám, že ho všetci vychvália do nebies a vrátia sa vám  spomienky na nedeľné večere u starej mamy.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn-Majka
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

1 2
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

Dnes najobľúbenejšie