Tento recept je skutočným zážitkom, ako chuťou, tak aj vizuálne.
Výborne sa hodí ako hlavné jedlo, prípadne ako snack.
Fantastický recept z portálu recetteplat na neodolateľné plnené zemiakové placky.
Potrebujeme:
90 g šunky
140 g cukety
6 g soli
25 g parmezánu
6 plátkov mozzarelly
2 vajcia
2 zemiaky
štipku korenia
100 g strúhanky
petržlenovú vňať
bazalku
Postup:
Zemiaky umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody.
Popicháme ich vidličkou.
Varíme 40 minút od začiatku varu, kým nezmäknú.
Keď sú uvarené, ošúpeme ich a roztlačíme vo veľkej mise.
Necháme ich vychladnúť.
V mixéri nakrájame cuketu, petržlenovú vňať a lístky bazalky.
Cuketu s bylinkami pridáme do zemiakovej zmesi.
Potom do zmesi pridáme vajcia, parmezán, soľ, strúhanku a štipku korenia.
Všetko spolu premiešame, kým nezískame mäkkú zmes (ak je príliš tekutá, pridáme viac strúhanky).
Pripravíme si papier na pečenie, prípadne tanier a nasypeme strúhanku.
Zemiakovo-zeleninovú zmes rozotierame po lyžiciach.
Do stredu zmesi pridáme plnku, vložíme plátok šunky, mozzarelly a zatvoríme.
Pomocou vykrajovačky vytvarujeme krokety.
Placky a krokety obalíme v strúhanke a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech prekryjeme fóliou, vložíme ho do chladničky a necháme 30 minút odpočívať.
Takto sa placky a krokety zhutnia a pri vysmážaní na panvici sa s nimi bude dobre manipulovať.
Môžeme ich piecť aj v predhriatej rúre 20-30 minút pri teplote 200°C.
Chrumkavú lahôdku môžeme servírovať.
Dobrú chuť!