plny-hrniec_transparent_negativ.png

Chrumkavé nakladané uhorky bez použitia octu: Výborné k mäsku, ale u nás sa vyjedajú aj samotné priamo z pohára!

Ak patríte k milovníkom nakladaných uhoriek, vyskúšajte tento skvelý recept z portálu souspark.

Na prípravu nepotrebujete žiaden ocot a sú veľmi chutné a chrumkavé!

Potrebujeme:

Marináda na 1 liter vody:

1,5 PL soli

3 PL cukru

1 ČL kyseliny citrónovej

Na 1 trojlitrovú nádobu uhoriek:

1,5 – 2 kg uhoriek nakladačiek – závisí od veľkosti

1 ČL korenia

1 ČL koriandrových semien

2 – 3 strúčiky cesnaku

feferónky podľa chuti

chrenové listy

bylinkový estragón 2 vetvičky

2 – 3 ks čerešňových listov

1 – 2 vetvičky kôpru

Postup:

Uhorky dobre umyjeme a odrežeme stopky.

Vložíme ich do misy, zalejeme vriacou vodou.

Necháme stáť 15 minút.

Do sterilizovaných pohárov si naplníme všetky pripravené dochucovadlá.

Vodu z uhoriek scedíme a naukladáme ich do pohárov.

Ingrediencie na marinádu pridáme do hrnca s vodou a necháme zovrieť.

Miešame, kým sa soľ, aj cukor nerozpustí.

Horúcim nálevom zalejeme obsah pohárov, dôkladne uzavrieme viečkom, otočíme hore dnom a zabalíme do deky.

Necháme úplne vychladnúť a skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes