plny-hrniec_transparent_negativ.png

Fantastický domáci chlebík bez dlhého kysnutia: Stačí mu chvíľka v HRNCI a hneď sa pečie!

Na tento chlebík podľa receptu z youtube nepotrebujete dlhé hodiny kysnutia. Stačí ho len zamiesiť, nechať chvíľu v hrnci a už sa pečie!

Potrebujeme:

750 g hladkej múky

250 g krupice

500 ml teplej vody

1 PL cukru

1 PL rozmrveného droždia

4 PL rastlinného oleja

štipku soli

Postup:

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme droždie, lyžicu cukru a nasypeme krupicu. Všetko dôkladne rozmiešame, postupne zapracujeme múku s olejom a vymiesime kompaktné cesto. Hrniec zakryjeme pokrievkou.

Do väčšej misy nalejeme teplú vodu, umiestnime do nej hrniec s cestom a necháme chvíľu takto nakysnúť.

Z cesta si následne na vymastenej pracovnej doske vyformujeme malé bochníčky, ktoré roztlačíme na hrubšie placky. Tie uložíme na plech pokrytý papierom na pečenie, ktorý jemne pomúčime, prikryjeme bavlnenou utierkou a necháme chvíľu podkysnúť.

 

Placky potrieme olejom a zvrchu urobíme aspoň 3 rezy. Dáme do rúry a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C, kým sa nevytvorí zlatistá kôrka.

 

 

 

Hotovo. Prajeme dobrú chuť!

Video postup:

 

 

 

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes