plny-hrniec_transparent_negativ.png

Toto som vyskúšala namiesto lineckého a malo obrovský úspech: Fantastické cesto na vianočné pečivo, jednoduché a pracujete s ním hneď!

Vynikajúce a veľmi krehké vianočné pečivo, ktoré krásne vyzerá a chutí ešte stokrát lepšie.

Vynikajúce a veľmi krehké vianočné pečivo, ktoré krásne vyzerá a chutí ešte stokrát lepšie.

 

 

Ideo o veľmi jednoduchý, ale skutočne vynikajúci recept na pečivo, ktoré chutí a dlho vám vydrží.

Vďaka pridanému kukuričnému škrobu sú koláčiky oveľa jemnejšie a lahodnejšie.

Potrebujeme:

150 g zmäknutého masla alebo margarínu

70 ml oleja

1 čajovú šálku (100 ml) práškového cukru

 

 

1 čajová šálka (100 ml) kukuričného škrobu

1 vajce

3,5 pohára hladkej múky

Na máčanie:

 

 

Várová čokoláda

Tuk podľa vlastného výberu (margatín, maslo, olej)

Na dozdobenie:

Kokos

Strúhané orechy

Cukrárske zdobenie

Postup:

Roztopené maslo zmiešame s olejom, pridáme vajce, cukor, škrob a rozmiešame.

 

 

Postupne pridávame múku.

Vypracujeme jednotné cesto, z ktorého formujeme tvary.

Tvary môžu mať podobu podľa nášho vkusu a chuti.

 

 

Môžete použiť len vaše ruky, alebo pokojne aj špeciálne formičky a vykrajovátka.

Pečieme pri teplote 180 stupňov.

Pečieme dozlatista, stačí naozaj len pár minút.

 

 

Potom ozdobíme pomocou čokoládovej polevy.

Tú pripravíme nasledovne:

Várovú čokoládu dáme do vodného kúpela rozpustiť s trochou tuku.

 

 

Pečivko do čokolády namáčame, prípadne ho môžeme pokvapkať.

Nakoniec už len dozdobíme podľa vášho vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes