plny-hrniec_transparent_negativ.png

Slávny dezert BANATOFEE bez pečenia: Úžasný dezert s banánmi a chuťou karamelou, zamilujete si tú chuť!

Pripravte si doma neskutočne lahodný a jemný pudingový dezert.

Recept na túto pochúťku mám od svojho kamaráta a odkedy som ho pripravoval prvýkrát, moje deti na neho nedajú dopustiť.

 

 

Jednoduchý recept z youtube kanála Swojskie jedzonko na lahodný krémový dezert.

Potrebujeme:

1 vajce

3 žĺtky

140 g kryštálového cukru

500 ml mlieka

3 PL pšeničnej múky

1,5 PL zemiakovej múky

1 ČL vanilkového cukru

300 g masla

400 g sušienok

4 banány

citrónovú šťavu

510 g vareného kondenzovaného mlieka

1,5 ČL želatíny

2 PL vody

500 ml smotany na šľahanie (36%)

1 PL práškového cukru

Postup:

Do nádoby pridáme vajce so žĺtkami, cukor a mixérom vyšľaháme, kým zmes nezbledne.

Pridáme 100 ml mlieka, premiešame, pridáme pšeničnú a zemiakovú múku a mixérom šľaháme, kým nezmiznú hrudky.

 

 

Do hrnca na sporáku nalejeme zvyšok mlieka, pridáme vanilkový cukor a počkáme, kým sa uvarí.

Potom nalejeme vaječnú zmes, prudko metličkou premiešame a uvaríme hustý puding.

 

 

V nádobe mixérom rozšľaháme zmäknuté maslo a za šľahania po lyžiciach pridávame pudingovú hmotu.

Do nádoby vystlanej fóliou na dno poukladáme sušienky.

 

 

Na sušienky nanesieme tenkú vrstvu krému.

Ošúpané banány rozkrojíme pozdĺžne napoly a potom na polovicu, vložíme ich do misky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

 

 

Banány naukladáme na krémovú vrstvu a nanesieme na ne krém.

Pridáme ďalšiu vrstvu sušienok a nanesieme kondenzované mlieko (trochu si odložíme na záverečnú dekoráciu).

Poukladáme sušienky a nanesieme poslednú vrstvu pudingového krému.

Na rade je posledná vrstva sušienok.

Do pohára so želatínou nalejeme vodu, necháme ju napučať a vložíme ju na 20 sekúnd do mikrovlnky, aby sa rozpustila.

V nádobe vyšľaháme smotanu a keď začne hustnúť pridáme cukor.

Do pohára s vychladnutou roztopenou želatínou pridáme 2 lyžice krému, premiešame a vylejeme do nádoby so smotanovým krémom.

Zmes rýchlo vyšľaháme a vložíme do cukrárskeho vrecka.

Pomocou vrecka vytvoríme navrchu dezertu z krému ružičky.

Zvyšok kondenzovaného mlieka vložíme do vrecka, ozdobíme ním dezert a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes