Výborný recept od pani Pavlíny R. odkedy sme skúsili koleno podľa tohoto receptu, inak ho nerobíme. Naozaj je to veľa muziky za málo peňazí – geniálny recept!
Potrebujeme:
bravčové koleno (asi 1100g)
korenie (na bravčové mäso)
1 cibuľa
5 strúčikov cesnaku
6 guľôčok čierneho korenia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
6 guľôčok nového korenia
5 malých bobkových listov (alebo 3 väčšie)
2 lyžice plnotučnej horčice
Postup:
Koleno umyjeme a narežeme na niekoľkých miestach až ku kosti. Koleno posypeme necelým sáčkom korenia (asi 3/4 vrecka, keď máte radšej o niečo slanšie, dajte celý) a vmasírujeme do kolena aj do zárezov. Rovnako postupujeme aj s cesnakom, ktorý si pretlačíme. Do misy rozložíme cibuľu na kolieska, pridáme 2 lyžice plnotučnej horčice a premiešame, na to rozložíme guličky čierneho a nového korenia a položíme koleno, na ktoré ešte položíme bobkové listy. Misu s kolenom prikryjeme a necháme v chladničke do 2. dňa odpočinúť. Druhý deň preložíme všetko z misy do pekáča a podlejeme vodou tak, nech je kolienko asi do 1/3 ponorené. Prvé 2 hodiny počas pečenia pod pokrievkou koleno otáčame, polievame výpekom a podľa potreby podlievame. Zvyšnú 1/2 hodinu pečieme odkryté, už neotáčame.
Pečieme pri teplote 200 ° C.
Recept aj s fotopostupom nájdete TU.