Fantastický recept z mletého mäsa a zemiakov, je to naozaj výborné jedlo a zvládne ho každý.
Potrebujeme:
600 g zemiakov (asi 5 kusov)
500 g mletého mäsa
3 paradajky
1 cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ, korenie, červená paprika
120 g nastrúhaného syra
½ lyžičky talianskych byliniek
Postup:
Cesnak a cibuľu nakrájame najemno.
Mleté mäso zmiešame s cesnakom a cibuľou, soľou, čiernym korením, paprikou a talianskymi bylinkami. Formujte mäsové guličky z takto pripraveného mletého mäsa.
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky hrubé 1 cm.
Vložte mäsové guľôčky medzi plátky zemiakov a uložte ich do pekáča.
Nakrájajte paradajky na niekoľko kusov a rozmixujte ich v mixéri. Nalejte takto pripravenú paradajkovú omáčku na zemiaky.
Pečieme 40 minút pri 180 ° C. Pár minút pred dopečením, posypeme strúhaným syrom a potom podávame.