Výborný recept na šťavnaté mäsko v horčicovej šťave, ktoré sa doslova rozpadá na jazyku. Určite skúste, je to skvelý recept.
Potrebujeme:
1 kg bravčové karé bez kosti
2 ks veľká cibuľa
plnotučná horčica na potretie mäsa
5-7 ks stredné sterilizované uhorky
0,5 – 1 l vývar alebo 1 kocka bujón masox
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
olej, soľ
čierne korenie mleté
2 lyžičky mletá červená paprika
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Zľahka naklepeme pod fóliou a biele okraje jemne nakrojíme, aby sa nám neskrúcali.
Mäso z oboch strán osolíme, okoreníme a z obidvoch strán potrieme horčicou. Necháme poležať aspoň pol hodinu, keď nestíham, nenechávam odležať vôbec.
V hrnci si na minimálnom množstve oleja do zlatova opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Na panvici s olejom si plátky po odležaní sprudka opečieme z obidvoch strán a vložíme do hrnca s cibuľou.
Výpek na panvici zalejeme vývarom, prevaríme aby sme získali z panvice všetky chute a nalejeme na mäso. Potom pridáme do hrnca k mäsu na kocky nakrájané kyslé uhorky a červenú papriku. Premiešame.
Dusíme do mäkka, ale opatrne miešame aby sa nám kare nepolámalo, dusíme cca 30 min.
Po udusení, mäso vyberieme a šťavu rozmixujeme na jemno, poprípade dochutíme. Mäso vrátime do omáčky a podávame s ryžou, alebo zemiakovou kašou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kwestiasmaku