Ak obľubujete zemiakové krokety, ale odopierate si ich kvôli vysokej kalorickej hodnote, máme pre vás skvelý tip. Vyskúšajte obľúbenú prílohu v zdravšom prevedení, bez vyprážania, pripravené zo šťavnatého karfiolu.
Potrebujeme:
1 šálka = 250 ml
1 hlávku karfiolu (3 šálky)
1 šálku celozrnnej strúhanky
1 šálku tvrdého syra s nižším obsahom tuku
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie
Postup:
Karfiol rozdelíme na jednotlivé ružice a krátko varíme v slanej vode. Potom karfiol scedíme, necháme vychladnúť a následne rozmixujeme v mixéry najemno. Zmes preložíme do čistej utierky a z hmoty vymačkáme čo najviac tekutiny (ak nemáte poruke mixér, môžete aj nasekať najemno nožom).
Karfiol zmiešame so strúhankou, syrom, vajíčkami a celú zmes osolíme a okoreníme.
Z hmoty formujeme jednotlivé krokety, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 15 minút. Potom krokety obrátime a pečieme ďalších 15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika