Rýchle, jednoduché a skvelé jedlo, ktoré môžete mať na stole už o pár minút.
Potrebujeme:
1 kg menších zemiakov
Soľ a korenie podľa chuti
Trochu oleja
2 lyžice masla
Sezamové semienka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžičky sušenej petržlenovej vňate (môžeme nahradiť čerstvou vňaťou)
Postup:
Zemiaky umyjeme, čistíme a dáme variť do osolenej vody. Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potretý olejom. Posypeme sezamom, korením, soľou a na zemiaky uložíme plátky masla. Pečieme pri teplote 220 stupňov, kým zemiaky nie sú na povrchu zlatisté (počas pečenia môžeme zemiaky premiešať).
Upečené zemiaky posypeme petržnenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: coolinarika