Príprava tejto dobroty je skutočne jednoduchá a výsledok si môžete dozdobiť podľa vlastnej chuti a fantázie. Vynikajúca je však kombinácia sladkého tvarohového cesta a kyselkavého ovocia.
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
5 ks vajec
100 g masla
100 g kryštálového cukru
50 g krupice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 bal. vanilkového cukru alebo 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
Štipku soli
Na ozdobenie:
3 ks kivi
1 bal. želatíny v prášku
Postup:
Zmäknuté maslo vyšľaháme dohladka a s oboma druhmi cukru a soľou. Do hmoty postupne všľaháme vajíčka – jedno po druhom. Pri nižších otáčkach všľaháme do hmoty tvaroh a nakoniec aj krupicu.
Formu na pečenie vymastíme maslom a navrstvíme do nej cesto. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.
Keď je koláč upečený, vyberieme ho z rúry a necháme vychladnúť (5-10 minút vo forme a následne na mriežke).
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Kivi nakrájame na kolieska a uložíme na vrch torty. Potom navrstvíme želatínu a necháme stuhnúť 5-10 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk