Vynikajúci koláč z jahôd, ktorý pripravíte za neuveriteľných 7 minút. Potom stačí vložiť do rúry a o pár minút sa môžete tešiť na skvelý dezert ku kávičke.
Potrebujeme:
1 biely jogurt (téglik od jogurtu nám bude slúžiť ako odmerka na ďalšie suroviny)
2 tégliky hladkej múky
½ téglika kryštálového cukru
½ téglika oleja
1 bal. vanilkového cukru
2 vajcia
1 bal. prášku do pečiva
50 g čokolády
2 tégliky umytých čerstvých jahôd
Postup:
Cukor ušľaháme s vajciami a vanilkovým cukrom do peny. Potom do zmesi postupne pridáme jogurt, olej a hladkú múku s práškom do pečiva. Všetko šľaháme 1 minútu. Do cesta pridáme čokoládu nasekanú nadrobno a premiešame.
Cesto navrstvíme na vymastený a múkou vysypaný plech. Na cesto uložíme jahody prekrojené na polovicu.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 – 35 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu 10 minút a môžeme si pochutnávať.
Koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: kuharica