Keď viete tento jeden recept, urobíte plnú misu fantastických chlebíčkov s rôznymi príchuťami. Naozaj chutia výborne a pritom vôbec nie ako klasický zeler – citrónová šťava a syr mu dá úplne nový šmrnc, naozaj odporúčam skúsiť, je to výborné!
Potrebujeme:
Základná nátierka
½ zeleru (koreň)
1 nátierkové maslo bez príchute
2 vajcia uvarené na tvrdo
Štipku cukru
Citrónová šťavu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne mleté korenie
Na ďalšie príchute:
2 menšie mrkvy – nátierka bude mať peknú červenkastú farbu a výbornú sviežu chuť,
1 lyžicu horčice – ak máte radi výraznejšie chute, horčica je na to perfektná,
1 červenú cibuľku nakrájanú nadrobno – dodá nátierke peknú farbu a zároveň aj zaujímavú chuť,
1-2 strúčiky cesnaku – kto by nemiloval cesnakové nátierky,
Jarnú cibuľku, nadrobno nakrájanú reďkvičku, údeného lososa, strúhaný syr – z jednej nátierky môžete mať 10 rôznych príchutí – napríklad na jednohubky je to perfektné
Postup:
Uvaríme si vajcia a potom ich nastrúhame. Zeler očistíme, nastrúhame najemno a pokvapkáme citrónovou šťavou. Pridáme k vajíčku, primiešame maslo, cukor, soľ, korenie dochutíme ľubovolnými prísadami. Do časti nátierky pridajte mrkvu, do časti horčicu, prípadne môžete celú nátierku urobiť napríklad s cesnakom, je to na vás. Nátierka je jednoducho božská!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)