Máte chuť na skvelé jedlo s rýchlou prípravou? Vyskúšajte tieto fantastické zemiaky s vôňou cesnaku a lahodnou chuťou smotany, syru a byliniek.
Potrebujeme:
7 ks väčších zemiakov
125 g masla
5 lyžíc strúhaného syra (ideálne parmezánu)
2 lyžice kyslej smotany
3 strúčiky cesnaku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 lyžice najemno nasekanej petržlenovej vňate (príp. zelenej cibuľky alebo kôpru)
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Zemiaky dôkladne umyjeme a nakrájame na hrubšie plátky. Plátky zemiakov varíme v slanej vode domäkka.
Medzitým si pripravíme cesnakovo-maslovú omáčku. Strúčiky cesnaku pretlačíme a zmiešame s maslom. Pridáme syr, petržlenovú vňať a smotanu. Zmes dochutíme soľou a korením.
Keď sú zemiaky mäkké, scedíme ich a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Každý plátok potrieme pripravenou omáčkou. Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 220 stupňov 10-15 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: takprosto