Vysoké letné teploty sú teraz v norme.
Preto spoznajte jedlo, ktoré bude počas horúcich dní dokonalé.
Servíruje sa na raňajky, rýchly obed alebo večeru, dodá potrebnú sýtosť a ľahkosť.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Úžasný recept na vysmážanú cuketu s paradajkou z portálu smakosze.
Vyskúšajte tento recept a v lete už nič iné nebudete pripravovať.
Dokonalá letná pochúťku
Vysoké teploty v lete nás nútia nemyslieť na jedlo. Tento pokrm stačí naservírovať na večeru a členovia vašej rodiny budú nadšení a sýti.
Je to nielen chutné, ale aj ľahké a osviežujúce.
Toto jedlo pripravíte mimoriadne jednoducho a hlavne rýchlo a to je dôležité najmä počas horúčav.
Ako ho pripraviť a čo všetko budete potrebovať sa dozviete nižšie v článku.
Paradajka, cuketa, pár ingrediencií a večera je hotová
Toto jedlo je ľahké, rýchle, dostupné a ideálne na leto. Pozostáva najmä z paradajok a cukety.
Našťastie, tieto druhy zeleniny mnohí z nás pestujú vo svojich záhradách, takže ich jednoducho stačí odtrhnúť a nakrájať.
Okrem týchto surovín budeme potrebovať aj niekoľko prísad do zmesi, ktorou budeme všetku zeleninu zalievať.
Podľa vlastného vkusu môžete experimentovať s najrôznejšími koreninami a bylinkami.
Okrem cukety môžete ako základ tohoto jedla použiť aj baklažán alebo napríklad tekvicu.
Na prípravu potrebujeme:
1 cuketu
3 paradajky
3 cherry paradajky
2 vajcia
1 zväzok jarnej cibuľky
3 PL kyslej smotany
rastlinný olej
mleté čierne korenie
Voliteľné:
petržlenová vňať
kôpor
bazalka
oregano
Postup:
Cuketu poriadne umyjeme a nakrájame na 1 cm hrubé plátky. V prípade, že máte mladú cuketu, nemusíte ju ani šúpať.
Na panvici zohrejeme olej a opražíme cuketové plátky.
Umyté paradajky tiež nakrájame na plátky.
Vajcia rozbijeme do misky a pridáme na drobno nakrájané cherry rajčiny.
Cibuľku nasekáme a nasypeme do misky.
Pridáme smotanu, dochutíme soľou a dôkladne miešame, kým nám nevznikne jednotná zmes.
Paradajky poukladáme na panvicu vedľa cukety. Všetku zeleninu zalejeme zmesou.
Prikryjeme a smažíme 15 minút.
Hotový pokrm nakrájame na kúsky a servírujeme na večeru.
Prajeme vád dobrú chuť!