MARYŠA rezy: Tento koláčik schová do vrecka aj tradičný Londýnsky rez, celá rodina si chodila po dupľu!

Maryša rezy: Dokonalosť v každom súste!
[mashshare]

Ponúkame vám dokonalý kulinársky zážitok v podobe nadýchaného koláča.

 

 

Tento koláč má príjemnú vôňu, je extrémne šťavnatý, jemne kyselkavý a neodolateľne chutný.

Výnimočný recept na delikátny koláč z youtube kanála LiViera Desserts.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na cesto:

150 g práškového cukru

150 g masla (alebo margarínu)

 

 

5 žĺtkov

kôru z 1/2 citróna (voliteľné)

250 g polohrubej múky

12 g kypriaceho prášku do pečiva

200 ml mlieka

220 g marhuľového džemu

Na orechový sneh:

5 bielkov

200 g jemného kryštálového cukru

200 g mletých vlašských orechov

Postup:

Do dvoch misiek rozdelíme bielky a žĺtky. Do samostatnej misky nasypeme cukor.

Pridáme zmäknuté maslo a mixérom vyšľaháme.

 

 

Postupne po jednom pridáme žĺtky a vyšľaháme krém.

Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a špachtľou zamiešame. Do misky s múkou preosejeme prášok do pečiva.

Metličkou premiešame a postupne pridávame do maslovej zmesi. Potom postupne do cesta prilievame mlieko a miešame.

Cesto nanesieme na plech (38 x 25 cm) vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Na cesto nanesieme pomocou cukrárskeho vrecka džem.

Do misky s bielkami pridáme štipku soli.

Mixérom vyšľaháme penu.

 

 

Po vytvorení jemnej peny postupne pridávame cukor.

Do tuhého snehu pridáme mleté orechy a špachtľou jemne premiešame.

Orechovú zmes vložíme do cukrárskeho vrecka.

 

 

Zmes na nanesieme na vrch koláča.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení a vychladnutí odstránime z koláča papier a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes