Ponúkame vám jednoduchý a rýchly recept na delikátnu cuketovú pizzu.
Predtým, ako som prvýkrát vyskúšal tento recept, som mal trochu pochybnosti, či nám tento pokrm bude chutiť, ale po prvom súste sme si ho okamžite zamilovali.
Výnimočný recept na zeleninovú pizzu z youtube kanála Koch Genial.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept na cuketovú pizzu môžete vylepšiť podľa vašej chuti a fantázie. Do cesta môžete napríklad pridať nakrájanú šunky či slaninku. Dobrým nápadom je pridať aj vaše obľúbené koreniny či čerstvé bylinky.
Gurmánov určite poteší obohatenie cesta o nakrájané kúsky olív, sušených paradajok, prípadne o restovanú či smaženú cibuľku. Neváhajte a vychutnajte si tento letný recept s prísadami, ktoré máte radi.
Cuketa a hladina cukru v krvi
Cuketa má nízky glykemický index (GI) približne 15. To z nej robí dobrú voľbu pre ľudí s cukrovkou alebo pre tých, ktorí chcú kontrolovať hladinu cukru v krvi. Nízky GI u cukety je spôsobený jej vysokým obsahom vlákniny a nízkym obsahom stráviteľných sacharidov. Vláknina spomaľuje vstrebávanie cukru do krvi, čím zabraňuje prudkým výkyvom hladiny cukru v krvi.
Na zdravú pizzu potrebujeme:
1 strednú cuketu
granulovaný cesnak
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
3 jarné cibuľky
5 PL hladkej ovsenej múky (môžete haradiť hladkou pšeničnou múkou)
Voliteľné:
šunka
syr
bylinky podľa chut
koreniny podľa chut
olivy
sušené paradajky
smažená cibuľa
huby
pri servírovaní môžete posypať čerstvou rukolou
Postup:
Na začiatku odkrojíme koniec z cukety.
Na hrubom strúhadle nastrúhame do taniera.
Vytlačíme prebytočnú šťavu a preložíme do misky. Do misky s cuketou nasypeme cesnak.
Ochutíme soľou a čiernym korením a pridáme vajcia.
Vidličkou dôkladne premiešame. Jarnú cibuľku nakrájame na kolieska.
Potom nakrájanú cibuľku pridáme do zmesi.
Ďalej do zmesi nasypeme múku a všetko spolu zmiešame.
Zmes nanesieme do okrúhlej silikónovej formy a zarovnáme.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Po upečení vyberieme pizzu z formy a necháme vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: