BEZ chemikálii, ako čerstvé: Šalát uchovávam 12 mesiacov!

[mashshare]

Zavarte si doma šťavnatú zeleninu bez použitia chemických prísad a konzumujte ju v priebehu celého roka.

Receptov nájdete určite viac ako dosť, ale náš je rozhodne najjednoduchší.

 

 

Vynikajúci recept na zaváranú zeleninu z youtube kanála Melissa Mir.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 kg uhoriek

1,5 kg paradajok

1,5 kg papriky

2 feferónky

700 g cibule

2 zväzky petržlenovej vňate

2,5 PL morskej soli

 

 

Postup:

Uhorku nakrájame a vložíme do hlbokej misy.

Pridáme na menšie kusy nakrájanú paradajku.

 

 

Papriku nakrájame na menšie plátky a vložíme do misy.

Z feferónky odstránime stonku, jadierka, nakrájame a pridáme do misy.

 

 

Ďalej pridáme nakrájanú cibuľu.

Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

 

 

Zeleninovú zmes preložíme do väčšej misy.

Pridáme soľ a dobre premiešame.

 

 

Zmes necháme dostáť 30-40 minút.

Po uplynutí doby vložíme zmes do čistej sklenenej uzatvárateľnej nádoby (700 ml).

 

 

Nakoniec do pohárov nalejeme šťavu zo zeleniny.

Spodok hrnca vystelieme utierkou.

 

 

Do hrnca vložíme pohára a prekryjeme ich viečkami.

Hrniec naplníme studenou vodou.

 

 

Potom hrniec položíme na sporák a na strednom ohni privedieme vodu do varu.

Po zovretí necháme variť 15 minút.

 

 

Po uplynutí doby vyberieme poháre a na pevno uzavrieme viečka.

Poháre poukladáme na uterák, prekryjeme dekou a necháme vychladnúť 20-24 hodín.

 

 

Zeleninu môžeme skladovať v chladničke (sekcia ovocie a zelenina) až 12 mesiacov.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes