Len málokto pozná tento úžasný recept na jemné buchty.
Pripravujem ich na raňajky, večeru a deti si ich rady berú do školy na desiatu.
Úžasný recept na jemné domáce pečivo z youtube kanála Schnell Lecker Kochen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nezabudnite, že do cesta treba pridať aj jednu špeciálnu prísadu – vďaka nemu bude cesto extra nadýchané, jemné a pečivo vydrží ako čerstvé celé dni.
Potrebujeme:
700 g pšeničnej múky
1 ČL soli
400 ml teplého mlieka
4 PL kryštálového cukru
8 g suchého droždia
2 vajcia
80 ml slnečnicového oleja
10 g prášku do pečiva
10 ml jablčného octu
50 g masla
Na potretie a posypanie:
1 žĺtok
mlieko
sezamové semiačka
Postup:
Do hlbokej misky cez sitko preosejeme múku.
Pridáme soľ a dôkladne premiešame.
Do samostatnej misky nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor, droždie a metličkou dôkladne premiešame.
Potom pridáme vajcia.
Nalejeme olej, pridáme prášok do pečiva, ocot a všetko spolu dobre vymiešame.
Zmes nalejeme do múky.
Zamiešame a rukou vymiesime cesto.
Stôl posypeme múkou a vymiesime cesto.
Potom do cesta pridáme zmäknuté maslo a miesime asi 5-7 minút.
Cesto vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 40 minút na teplom mieste.
Po uplynutí doby z nakysnutého cesta vytlačíme vzduch a vymiesime.
Cesto rozdelíme na 15-18 častí.
Každý kúsok vytvarujeme do gule a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Cesto na plechu priryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
V malej miske rozšľaháme žĺtok s mliekom a zmesou potrieme cesto.
Vrch posypeme sezamovými semiačkami.
Plech s buchtami vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180°C 30-35 minút.
Po upečení necháme buchty vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: