Neodolateľne nadýchaná pochúťka pre milovníkov syra a cesnaku.
Výborne sa hodí k pivu, vínu alebo len tak na večeru.
Famózny recept na legendárny syrovo-cesnakový chlieb z youtube kanála Dream Cooking 드림쿠킹.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na chlieb:
160 ml mlieka
4 g instantného droždia (1 ČL)
30 g kryštálového cukru (3 ČL)
200 g chlebovej alebo hladkej múky (1 a 1/2 šálky)
4 g soli (1 ČL)
25 g neosoleného masla (2 a 1/2 ČL)
160 g mozzarelly
Na omáčku:
20 g neosoleného masla (2 ČL)
7 g pretlačeného cesnaku (1/2 ČL)
15 g kryštálového cukru (1 a 1/2 ČL)
1/2 ČL sušenej petržlenovej vňate
1/4 ČL soli
40 g mozzarelly
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme mlieko.
Pridáme droždie, cukor a špachtľou premiešame.
Nasypeme múku a soľ.
Nalejeme roztopené maslo a zamiešame.
Cesto miesime, kým nebude viditeľná žiadna múka.
Misku prekryjeme fóliou a necháme na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem (asi hodinu).
Po uplynutí doby cesto posypeme múkou a rukou vytlačíme vzduch.
Cesto preložíme na pomúčený stôl a vytvarujeme z neho guľu.
Potom cesto rozdelíme na 16 častí.
Z častí cesta vyformujeme guľky.
Guľky prekryjeme fóliou a necháme 10 minút odpočívať.
Po uplynutí doby cesto rozvaľkáme, vložíme nastrúhaný syr a ušúľame guľku.
Cestové guľky umiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie do ľubovoľnej veľkosti alebo tvaru.
Plech umiestnime na 30 minút na teplé miesto.
Po uplynutí 30-ich minút potrieme cesto mliekom (voliteľné).
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 12 minút pri teplote 180°C.
Do menšej misky pridáme maslo a pretlačíme cesnak.
Pridáme cukor a petržlenovú vňať.
Nakoniec osolíme a vareškou zamiešame.
Zmesou potrieme cesto a posypeme nastrúhaným syrom.
Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších 12 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU