Jahody nemrazím, ani nevarím: Tento spôsob spracovania udrží jahody ako čerstvé po celý rok!

[mashshare]

Sezóna jahôd začína a možno premýšľate, ako spracovať úrodu.

 

 

Existujú rôzne spôsoby uskladnenia a my vám v tomto článku tiež jeden ponúkneme.

Bez varenia a mrazenia vám jahody vydržia ako čerstvé po celý rok!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

Postupujte podľa tohto návodu z youtube kanála Melissa Mir.

Potrebujeme:

3 kg jahôd

3 kg kryštálového cukru

Postup:

 

 

Pred zberom jahôd treba mať na pamäti jednu dôležitú vec:

plody musia byť zdravé a čerstvé. 

V opačnom prípade bude chuť pokazená.

Do veľkej misy vložte jahody.

Zalejte ich studenou vodou.

 

 

Nechajte ich ponorené vo vode stáť asi 10 minút. 

Potom ich opláchnite pod tečúcou vodou.

Zlejte vodu.

Očistite ich od stopiek.

Ak narazíte na väčšie plody, prekrojte ich.

 

 

Potom ich zasypte cukrom.

Pomer jahôd a cukru by mal byť 1:1. 

Na dno veľkej misy nasypeme trochu cukru.

Potom navrstvíme vrstvu jahôd.

 

 

Trochu cukru si odložte, budete ho potrebovať na neskôr.

Nechajte jahody 3 hodiny stáť.

Počas tejto doby niekoľkokrát premiešajte.

Miešajte kým jahody pustia šťavu a cukor sa nezačne rozpúšťať.

Medzitým si pripravte malé zaváracie poháre.

 

 

Musia byť čisté, sterilizované a suché. 

Navrstvite jahody do pohárov takmer povrch, nechajte trochu miesta.

Nasypte do každého pohára zvyšný cukor. 

 

 

Teraz môžete poháre uzavrieť viečkom. 

Skladujte na chladnom mieste.

Najlepšie je skladovať v chladničke, kde vám takto vydržia minimálne rok.

 

 

Jahody nestratia chuť, ani vôňu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes