Takto ste ich ešte nepripravovali: Najmäkšie a najľahšie rožteky!

[mashshare]

Ponúkame vám zaručene najlepší recept na najjemnejšie plnené domáce rožky.

Odkedy som objavil tento recept, pečivo už inak nepripravujem.

 

 

Úžasný recept na najjemnejšie domáce rožky z youtube kanála Domaći Recepti.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

200 ml mlieka

1 PL kryštálového cukru

40 g čerstvého droždia (alebo 10 g sušeného)

250 g margarínu

1 PL soli

100 ml rastlinného oleja

300 ml vody

900 g múky

Na potretie: 

1 žĺtok

1 PL mlieka

Na posypanie:

sezamové semienka

Postup:

Do misky nalejeme teplé mlieko.

Pridáme cukor a nadrobíme droždie.

 

 

Metličkou dobre premiešame a necháme 10 minút pôsobiť.

Margarín vložíme na 10 minút do mrazničky.

 

 

Do hlbokej misky nasypeme cca 500 g múky.

Pridáme soľ a vareškou zamiešame.

 

 

Potom pridáme kvások a nalejeme teplú vodu.

Nalejeme asi 70 ml oleja a všetko dobre premiešame.

 

 

Pridáme trochu múky a pokračujeme v miešaní.

Opäť nasypeme časť múky a zamiešame.

 

 

Potom pridáme poslednú časť múky a rukou vymiesime cesto.

Cesto v miske polejeme olejom, otočíme hore dnom a vymiesime.

 

 

Misku prekryjeme utierkou a necháme hodinu kysnúť.

Po uplynutí doby vytlačíme z cesta vzduch a položíme ho na pomúčený stôl.

 

 

Potom cesto roztiahneme, posypeme múkou a valčekom rozvaľkáme do tvaru štvorca.

Na rozvaľkané cesto nastrúhame margarín a cesto zrolujeme.

 

 

Potom cesto rozdelíme na 5 častí.

Nakrájané časti stlačíme, rukami roztiahneme a valčekom rozvaľkáme do kruhu.

 

 

Kruh cesta nakrájame na osem častí a na hrubší kraj položíme plnku podľa vlastnej chuti (napr. feta syr).

Cesto zrolujeme a rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech prekryjeme utierkou a rožky necháme 30 minút odpočívať.

Po uplynutí doby potrieme rožky rozšľahaným žĺtkom s mliekom.

 

 

Nakoniec posypeme sezamom a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25-30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes