Určite vyskúšajte nás senzačný spôsob, ako pripraviť mrkvu na večeru.
Samotná príprava mrkvy je taká rýchla a jednoduchá.
Všetko, čo potrebujete, sú bežné ingrediencie, ktoré už pravdepodobne máte vo svojej kuchyni.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Špeciálny recept na lahodnú smaženú mrkvu z portálu smakosze.
Potrebujeme:
5 malých mrkvy
1 PL masla
šťavu z ½ pomaranča
šťavu z ½ citróna
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
petržlenovú vňať
Postup:
Na prípravu mrkvy na večeru je najlepšie zvoliť zeleninu malej veľkosti.
Vďaka tomu budú sladšie ako ich väčšie kolegyne.
Mrkvu ošúpeme.
Opláchneme ju pod tečúcou vodou.
Odstránime konce.
Potom z nej šikmo odrežeme malé trojuholníkové kúsky.
Nakrájanú mrkvu vložíme do veľkého hrnca.
Zalejeme vlažnou vodou v takom množstve, aby len trochu pokrývala zeleninu.
Pridáme pomarančovú šťavu a maslo.
Ďalej pridáme lyžičku cukru a soli.
Hrniec dáme na sporák.
Premiešame.
Varíme, kým sa takmer všetka voda neodparí.
Keď v hrnci zostane minimálne množstvo tekutiny.
Dochutíme zeleninu citrónovou šťavou.
Celé to posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou
A premiešame.
Na večeru vyberieme mrkvu z hrnca a položíme ju na tanier.
Servírujte horúce k vášmu obľúbenému mäsu alebo vegetariánskym jedlám.
Prajeme vám dobrú chuť!