V zime sú zavárané čerešne nenahraditeľnou surovinou do bublaniny, toriet alebo pudingov.
Ponúkame vám najjednoduchší návod, ako si toto obľúbené ovocie pripraviť na celoročnú konzumáciu.
Jednoduchý recept na domáce zavárané čerešne z youtube kanála УХ ТЫ,КУХНЯ.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
čerešne
vodu
kyselinu citrónovú
Postup:
Z čerešní odstránime stonky.
Dôkladne umyjeme.
Uložíme do misy.
Čerešne vložíme do zaváraninových pohárov.
V hrnci uvaríme vodu a po okraj naplníme poháre.
Poháre prikryjeme viečkom.
Potom poháre prekryjeme teplou prikrývkou.
Necháme odstáť 20-30 minút.
Zo zvyšných čerešní pomocou tuhy z pera odstránime kôstky (viď video).
Potom odkôstkované čerešne vložíme do uzatvárateľných plastových vreciek.
Vrecká s čerešňami vložíme do mrazničky.
Po uplynutí doby z pohárov precedíme vodu do hrnca.
Do hrnca pridáme ešte cca 100 ml čistej vody.
Hrniec preložíme na sporák.
A sirup necháme zovrieť.
Do každého pohára pridáme štipku kyseliny citrónovej.
Vriaci sirup nalejeme po okraj do pohárov.
Poháre napevno uzavrieme viečkami.
Necháme vychladnúť a uložíme ich na tmavé a chladné miesto.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: