Najchutnejší domáci chlieb pripravený netradičným spôsobom, ktorý sa rozplýva na jazyku.
Nepoznám nič krajšie, ako neodolateľnú vôňu čerstvo upečeného domáceho chleba.
Výnimočný recept na nadýchaný domáci chlieb z youtube kanál Cookrate – Dough Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
375 ml teplej vody
5 g soli
7 g sušeného droždia
5 g kryštálového cukru
120 g + 360 g hladkej múky
Na nátierku:
200 g smotanového syra
3 strúčiky cesnaku
8 g provensálskych byliniek
Postup:
Do uzatvárateľného pohára nalejeme teplú vodu.
Pridáme soľ, droždie a metličkou vymiešame.
Pohár uzavrieme a 10 minút necháme odpočívať.
Po uplynutí doby pridáme cukor a zamiešame.
Potom pridáme 120 g múky a dôkladne premiešame.
Pohár uzavrieme a necháme 20 minút kysnúť.
Kvások prelejeme do hlbokej misy.
Nasypeme múku a rukou vymiesime.
Z cesta vytvarujeme guľu, v miske prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 40 minút.
Po uplynutí doby cesto preložíme na pomúčený stôl, vymiesime a vytvarujeme guľu.
Drôtenú formu na chlieb vystelieme papierom na pečenie.
Vložíme cesto.
V strede cesta urobíme zárez nožom a posypeme múkou.
Cesto prekryjeme utierkou a necháme 15 minút odpočívať.
Chlieb vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Do misky so smotanovým syrom pretlačíme cesnak.
Pridáme bylinky a vidličkou premiešame.
Chlieb servírujeme s lahodnou nátierkou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: