Ak máte chuť na niečo iné, ako klasické šaláty s majonézou, máme pre vás skvelý recept.
Ľahký zemiakový šalát pripravíte rýchlo, jednoducho a jeho chuť tomfne aj sviatočnú klasiku.
Ja ho podávam k rezňom, údenému, ale aj v lete ku grilovaným pochúťkam,
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept od šéfkuchára sme našli na kanáli Kuchyně ELZA.
Postup:
1kg zemiakov
200g červenej cibule
50ml octu
30g cukru
1PL hrubozrnnej horčice
150g nakladaných uhoriek
70g slnečnicového alebo repkového oleja
Soľ
Pažítka
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke.
Odstavíme a necháme ich mierne vychladnúť.
Potom ich olúpeme a nakrájame na kolieska.
Cibuľu nakrájame na plátky.
Vložíme do panvice.
Pridáme cukor, ocot a soľ.
Zmes privedieme do varu a zredukujeme množstvo tekutiny.
Zmes potom zamiešame so zemiakmi.
Pridáme nakladanú uhorku nakrájanú na kolieska.
Pridáme aj kvalitný repkový alebo slnečnicový olej a lyžicu hrubozrnnej horčice.
Ochutíme soľou a pridáme nadrobno nasekanú pažítku.
Všetko premiešame a necháme odležať do druhého dňa.
Dobrú chuť.
Video návod: