Som si istý, že všetci milujeme dve veci: jednoduché, rýchle a lacné recepty a šišky.
Dnes máme pre vás najjednoduchší recept na šišky z lyžičky.
Sú jemné, nadýchané a hlavne – hotové sú za štvrťhodinku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Základom je vybrať si ten správny tvaroh – to je základ ich božskej chuti.
Potrebujeme:
500 g tučného tvarohu
cca 350 g pšeničnej hladkej múky
1 celé vajce
2 žĺtky
5 lyžíc kyslej smotany
1/3 šálky cukru
2 vrchovaté lyžičky vanilkového cukru
2 ploché čajové lyžičky sódy
tuk na vyprážanie:
olej alebo masť
na posypanie:
práškový cukor
Postup:
Najprv sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu.
Tvaroh dáme do misky.
Dôkladne ho roztlačíme vidličkou.
Pridáme vajce a žĺtky, oba cukry a všetko spolu premiešame.
Môžete použiť mixér.
Potom preosejeme múku.
Pridáme sódu bikarbónu a opäť vymiešame na hladké cesto bez hrudiek.
Pripravte si panvicu alebo hrniec.
Zohrejte v nej tuk na vyprážanie.
Potom pomocou lyžice naberajte cesto na šišky.
A len ho posúvajte do panvice druhou lyžicou namočenou v oleji.
Smažte syrové šišky, kým nedosiahnu chutnú svetlohnedú farbu.
Vyprážané šišky vyberte dierovanou lyžicou z tuku a uložte ich na papierovú utierku, aby odsal prebytočný tuk.
Keď mierne vychladnú, posypeme ich práškovým cukrom.
Prajmeme vám dobrú chuť! :-)