Ako pripraviť palacinky, ktoré sú krémové a jemné?
Pridajte do cesta prísadu známu z našich obľúbených dezertov.
Palacinky sú dokonale jemné a chuť vystrelí vaše chuťové poháriky do neba.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Keď udete palacinky najbližšie robiť, stačí, keď polovicu múky nahradíte týmto práškom.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
200 ml vody (najlepšie perlivej)
3 stredné vajcia
5 lyžíc pšeničnej hladkej múky
2 balenia vanilkového pudingu
1,5 lyžice cukru
2 polievkové lyžice rozpusteného masla
na podávanie:
obľúbené prísady
ovocie
šľahačka
čokoládový krém
med
postup:
Pripravíme si misku a rozbijeme do nej vajíčka.
Potom pridáme vodu, mlieko a cukor.
Všetko premiešame.
Múku zmiešame s pudingovým práškom a potom preosejeme do misy.
Opäť premiešame.
Nakoniec pridáme rozpustené maslo.
Misu s cestom na chvíľu nechajte stáť, aby lepok napučal (palacinky sa potom nebudú trhať).
Pripravte si panvicu a jemne ju namažte.
Porcie palacinkového cesta dáme na dobre rozohriatu panvicu.
Rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Vyprážajte na oboch stranách do zlatista, chutnej farby.
Podávame s prílohami podľa chuti.
Vynikajúce sú napríklad so šľahačkou, džemom a čerstvým ovocím.
Ak máte radi sladké, neváhajte ešte palacinky posypať práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť! :)