Pripravte si doma úžasné plnené kuracie prsia, ktoré sú zvonka jemne chrumkavé a zvnútra šťavnaté.
So šunkovo-syrovou plnkou a jemnou omáčkou tvoria neodolateľný pokrm.
Grandiózny recept na neodolateľné plnené kuracie prsia z youtube kanála La Cocina de Loli Dominguez.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 kuracie prsia
4 plátky šunky serano
4 plátky ovčieho syra Manchego (môže byť aj iný druh syra)
mleté biele korenie
provensálske korenie na kuracie mäso
sušené oregano
3 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
2 vajcia
strúhanku
soľ
3 PL extra panenského olivového oleja
strúhaný syr čedar (môžete použiť akýkoľvek preferovaný druh syra)
400 g paradajkovej omáčky
extra panenský olivový olej na vysmážanie
Postup:
Kuracie prsia vodorovne rozkrojíme.
Osolíme ich zvnútra a zo všetkých strán a soľ rukou votrieme.
Mäso okoreníme provensálskym korením, bielym korením a rukou votrieme.
Potom do stredu vložíme plátok syra a zrolovaný plátok serano šunky.
Prsia zavrieme, mierne stlačíme a poukladáme na tanier.
Do hlbokej misy pridáme vajcia, soľ a vidličkou rozšľaháme.
Prsia najprv obalíme vo vajíčku.
Potom ich dôkladne zo všetkých strán obalíme v strúhanke.
Cesnak a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a mierne rozmixujeme.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cesnak s cibuľou a na strednom ohni smažíme 10 minút.
Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a zamiešame.
Omáčku dochutíme oreganom, zamiešame a na strednej teplote povaríme asi 10 minút.
V samostatnej panvici zohrejeme veľké množstvo olivového oleja.
Prsia zľahka osmažíme z oboch strán do zlatista.
Na spodok zapekacej formy rozotrieme omáčku a poukladáme rezne.
Na každý rezeň nanesieme vrstvu omáčky.
Vrch posypeme strúhaným syrom.
Formu s rezňami vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 190°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: