Už ste niekedy skúsili NEAPOLSKÉ kuracie prsia? Neviete si predstaviť, aké sú jemné a šťavnaté!

[mashshare]

Pripravte si doma úžasné plnené kuracie prsia, ktoré sú zvonka jemne chrumkavé a zvnútra šťavnaté.

So šunkovo-syrovou plnkou a jemnou omáčkou tvoria neodolateľný pokrm.

 

 

Grandiózny recept na neodolateľné plnené kuracie prsia z youtube kanála La Cocina de Loli Dominguez.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 kuracie prsia

4 plátky šunky serano

4 plátky ovčieho syra Manchego (môže byť aj iný druh syra)

mleté biele korenie

provensálske korenie na kuracie mäso

sušené oregano

3 strúčiky cesnaku

1 cibuľu

2 vajcia

strúhanku

soľ

3 PL extra panenského olivového oleja

strúhaný syr čedar (môžete použiť akýkoľvek preferovaný druh syra)

400 g paradajkovej omáčky

extra panenský olivový olej na vysmážanie

Postup:

Kuracie prsia vodorovne rozkrojíme.

Osolíme ich zvnútra a zo všetkých strán a soľ rukou votrieme.

 

 

Mäso okoreníme provensálskym korením, bielym korením a rukou votrieme.

Potom do stredu vložíme plátok syra a zrolovaný plátok serano šunky.

 

 

Prsia zavrieme, mierne stlačíme a poukladáme na tanier.

Do hlbokej misy pridáme vajcia, soľ a vidličkou rozšľaháme.

 

 

Prsia najprv obalíme vo vajíčku.

Potom ich dôkladne zo všetkých strán obalíme v strúhanke.

 

Cesnak a cibuľu nakrájame na menšie kúsky a mierne rozmixujeme.

Na panvici zohrejeme olej.

 

 

Pridáme cesnak s cibuľou a na strednom ohni smažíme 10 minút.

Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a zamiešame.

 

 

Omáčku dochutíme oreganom, zamiešame a na strednej teplote povaríme asi 10 minút.

V samostatnej panvici zohrejeme veľké množstvo olivového oleja.

 

 

Prsia zľahka osmažíme z oboch strán do zlatista.

Na spodok zapekacej formy rozotrieme omáčku a poukladáme rezne.

 

 

Na každý rezeň nanesieme vrstvu omáčky.

Vrch posypeme strúhaným syrom.

 

 

Formu s rezňami vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 190°C.

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes