Nový perfektný recept na rýchly koláč.
Obsahuje minimum ingrediencií – ak ho raz doma vyskúšate, budete ho pripravovať pravidelne.
Vynikajúci recept na nadýchaný koláč z youtube kanála Przepisy od Olgi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
200 ml mlieka
2 PL kryštálového cukru
7 g suchého droždia
2 vajcia
120 g masla
5 g vanilkového cukru
štipku soli
470 g pšeničnej múky
Na polevu:
120 g kryštálového cukru
5 g vanilkového cukru
50 g masla
Postup:
Do misky nalejeme teplé mlieko.
Pridáme cukor, droždie a dobre premiešame.
Misku prekryjeme utierkou a necháme oddychovať na teplom mieste.
Potom do kvásku pridáme vajcia a rozpustené maslo.
Nasypeme vanilkový cukor, soľ a dôkladne premiešame.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku a zamiešame.
Rukou vymiesime cesto.
Z misky ho preložíme na pomúčený stôl a pokračujeme v miesení.
Z cesta vytvarujeme guľu a vložíme do misky.
Prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 50 minút na teplom mieste.
Do menšej misky pridáme cukor, vanilkový cukor a zmäknuté maslo.
Vidličkou dobre premiešame.
Nakysnuté cesto vymiesime na stole a vytvarujeme z neho guľu.
Tortovú formu vystlanú papierom na pečenie po stranách potrieme maslom.
Cesto vložíme do formy a roztlačíme ho po celej ploche.
Formu prekryjeme fóliou a utierkou a necháme 20 minút odstáť.
Po uplynutí doby spravíme do cesta pomocou špajle niekoľko dierok.
Potom nanesieme cukrovú zmes a rozotrieme ju.
Koláč vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20-25 minút pri teplote 180°C.
Po upečení odstránime formu a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU