Chcete prekvapiť svojich drahých skutočne výnimočným dezertom? Máme pre vás skvelý tip, ako pripraviť dokonalú tortu, ktorá všetkých ohromí už na prvý pohľad. Navyše, tento dezert pripravíte celkom bez pečenia a hoci vyzerá zložito, jeho prípravu zvládnete hravo a rýchlo.
Potrebujeme:
150 g rozdvených maslových sušienok
300 g zohriatej nutelly + 3 lyžice do krému
750 g smotanového syra alebo jemného tvarohu
75 g krupicového cukru
75 ml mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 lyžicu citrónovej šťavy
1 lyžičku vanilkového extraktu
5 lyžíc redšej jahodovej marmelády
300 g šľahačky
12 plátkov želatíny
175 g horkej čokolády
Postup:
Želatínu rozpustíme podľa návodu v troch rôznych miskách – v každej budú 4 plátky želatíny.
Sušienky zmiešame so zohriatou Nutellou (vďaka tomu, že ju zohrejeme vo vodnom kúpeli, bude sa s ňou lepšie pracovať).
Cesto vtlačíme na dno tortovej formy a uhladíme. Formu s cestom vložíme do chladničky.
Vo veľkej miske zmiešame smotanový syr, cukor, mlieko, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Nakoniec po častiach do hmoty vmiešame ušľahanú šľahačku.
Krém rozdelíme do troch samostatných misiek. Do jednej pridáme 3 lyžice Nutelly, do druhej 6 lyžíc jahodovej marmelády a tretiu necháme tak ako je – bez ďalších prísad.
Rozpustenú želatínu zmiešame s tromi krémami. 1 misku želatíny do jedného krému (najskôr si do želatíny primiešame trochu krému a vmiešame do krému. Takto postupujeme pri každom kréme.
Teraz prichádza najdôležitejšia časť prípravy a tajomstvo dokonalého tvaru jednotlivých vrstiev. Formu vyberieme z chladničky a na cesto navrstvíme prvý krém – čokoládový. Uhladíme a vložíme na 10-15 minút do chladničky. Potom pokračujeme jahodovým krémom, opäť vložíme do chladničky a nakoniec bielym krémom.
Keď vyberieme z z chladničky tortu so všetkými tromi vrstvami, natrieme na vrch čokoládu, ktorý sme rozpustili vo vodnom kúpeli.