Nikto vám neuverí, že ste ju nekúpili v obchode: Úžasná torta, ktorej tajomstvo sa ukrýva medzi vrstvami!

Dokonalý dezert, ktorý dokáže pripraviť skutočne každý. Tajomstvo je ukryté medzi jednotlivými vrstvami.
[mashshare]

Chcete prekvapiť svojich drahých skutočne výnimočným dezertom? Máme pre vás skvelý tip, ako pripraviť dokonalú tortu, ktorá všetkých ohromí už na prvý pohľad. Navyše, tento dezert pripravíte celkom bez pečenia a hoci vyzerá zložito, jeho prípravu zvládnete hravo a rýchlo.

Potrebujeme:

150 g rozdvených maslových sušienok

300 g zohriatej nutelly + 3 lyžice do krému

750 g smotanového syra alebo jemného tvarohu

75 g krupicového cukru

75 ml mlieka

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžicu citrónovej šťavy

1 lyžičku vanilkového extraktu

5 lyžíc redšej jahodovej marmelády

300 g šľahačky

12 plátkov želatíny

175 g horkej čokolády

Postup:

Želatínu rozpustíme podľa návodu v troch rôznych miskách – v každej budú 4 plátky želatíny.

Sušienky zmiešame so zohriatou Nutellou (vďaka tomu, že ju zohrejeme vo vodnom kúpeli, bude sa s ňou lepšie pracovať).

841a1134fb35e80878d2eefa006ed13d-777x800

Cesto vtlačíme na dno tortovej formy a uhladíme. Formu s cestom vložíme do chladničky.

Vo veľkej miske zmiešame smotanový syr, cukor, mlieko, citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Nakoniec po častiach do hmoty vmiešame ušľahanú šľahačku.

fda5857b6ab90c5af5cbf3f53c952fcc-777x800

Krém rozdelíme do troch samostatných misiek. Do jednej pridáme 3 lyžice Nutelly, do druhej 6 lyžíc jahodovej marmelády a tretiu necháme tak ako je – bez ďalších prísad.

Rozpustenú želatínu zmiešame s tromi krémami. 1 misku želatíny do jedného krému (najskôr si do želatíny primiešame trochu krému a vmiešame do krému. Takto postupujeme pri každom kréme.

9c800fbf89cd920071d01aade5a18e93-777x800

Teraz prichádza najdôležitejšia časť prípravy a tajomstvo dokonalého tvaru jednotlivých vrstiev. Formu vyberieme z chladničky a na cesto navrstvíme prvý krém – čokoládový. Uhladíme a vložíme na 10-15 minút do chladničky. Potom pokračujeme jahodovým krémom, opäť vložíme do chladničky a nakoniec bielym krémom.

49a4e0ce4788ad1dfcae0c181289ca0b-777x800

Keď vyberieme z z chladničky tortu so všetkými tromi vrstvami, natrieme na vrch čokoládu, ktorý sme rozpustili vo vodnom kúpeli.

0c6a98df92226d31a3ef77d2ab366572-777x800

cb93780e6d0bca7e8ff6b156a1abd58a-777x800

Video:

[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes