Pripravte si na obed alebo večeru ľahšiu verziu obľúbeného pokrmu z mletého mäsa a ďalších chutných prísad. Vyskúšajte chrumkavé fašírky, ktoré ľahko a jednoducho pripravíte v rúre.
Potrebujeme:
500 g mletého mäsa (bravčové, morčacie, kuracie alebo hovädzie)
4 strúčiky cesnaku
1 väčšiu cibuľu
1 vajce
Zväzok petržlenovej vňate nasekanej nadrobno
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Strúhanku
Mlieko
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Mäso zmiešame s cibuľou, pretlačeným cesnakom a vajíčkom. Pridáme strúhanku a mlieko tak, aby nám vznikla jednotná zmes, z ktorej sa budú ľahko formovať jednotlivé fašírky. Množstvo strúhanky a mlieka môže byť pri každom druhu mäsa iné, najlepšie to však budete vidieť pri miešaní zmesi.
Mokrými rukami formujeme jednotlivé fašírky (nie príliš vysoké), ktoré obaľujeme v strúhanke.
Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Papier na pečenie potrieme trochou oleja a ukladáme naň fašírky tak, aby sa nedotýkali. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút. Potom teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ešte 30-45 minút. Dĺžka pečenia závisí od druhu použitého mäsa, ale aj od vašej rúry.
Podávame s čerstvou zeleninou alebo inou prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: liveinternet