Toto pozdvihne vaše obľúbené recepty na celkom novú úroveň. Zlatý peľ si vyrábam každú zimu, odkedy som ho mal možnosť používať na stáži v istej zahraničnej reštaurácií. Čo dokáže s obyčajným krémom, koláčom, alebo omáčkou je naozaj fantázia. A viete, čo je na tom úplne najlepšie? Máte ho úplne zdarma.
Prísady
4 mandarínky (chemicky neošetrené)
4 g vanilkového cukru
Postup:
- Ošúpte mandarínky. Vysušte kôru v rúre.
- Rozdrvte sušené mandarinkové šupky na prášok pomocou mlynčeka na kávu.
- Prášok premiešajte s vanilkou. Nalejte do sklenenej nádoby a zatvorte ju pevným vekom.
Pridajte mandarínkový prášok do vašich obľúbených sladkých receptov, krémov, alebo samotný prášok bez cukru na prípravu mäsa a rýb. Bude vám z neho voňať celá kuchyňa, nielen samotné jedlo. Mnohí ho tiež pridávajú do omáčok alebo marinády na mäso, chuť je jedinečná a naozaj pozdvihne aj obyčajné jedlo na celkom novú úroveň. A čo je najlepšie, výroba vás nestojí nič, v skutočnosti zužitkujete niečo, čo by inak skončilo v koši.