plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nedávajte do vývaru rezance: Mám rozprávkovo jednoduchý recept na úžasne nadýchané a jemné halušky z krupice!

Recept na fantastické krupicové halušky mám ešte od svojej babičky.

Na domáce krupicové halušky si mnohí z nás spomínajú s blaženým úsmevom na tvári.

 

 

Naše staré mamy ich robili odkedy si pamätáme a jedli sme ich do sýtosti.

Na najlepšie halušky ste nepotrebovali ani špeciálne kuchynské náčinie, ale robili sa obyčajnou lyžičkou.

Portál haps prezradil zabudnutý recept našich babičiek. Halušky podľa receptu starých materí sú zárukou chuti a kvality.

Vždy sa podaria a chutia skvele.

 

 

Podľa toho, s akým prídavkom ich podávame, majú rôznu chuť.

Štandardne sa robievajú aj do polievky namiesto slížov.

Krupicové halušky schovajú kupované rezance hravo do vrecka

Krupicové halušky a kupované rezance sú oba obľúbené jedlá, avšak krupicové halušky ponúkajú hneď niekoľko výhod, ktoré ich robia lepšou voľbou

Krupicové halušky majú jemnú, nadýchanú textúru a jemnú chuť, ktorá sa skvele hodí k rôznym omáčkam a polievkam. Kupované rezance bývajú hutnejšie a kompaktnejšie, s výraznejšou chuťou, ktorá môže prehlušiť chuť domácej polievky.

Krupicové halušky sa pripravujú z krupicovej múky, ktorá je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Kupované rezance sa zvyčajne vyrábajú z bielej múky, ktorá má nižší obsah živín.

Krupicové halušky sa dajú použiť na rôzne jedlá, od polievok a omáčok cez sladké dezerty až po slané hlavné jedlá. Kupované rezance sú obmedzené na použitie v polievkach, omáčkach a šalátoch.

Recept na najlepšie domáce krupicové halušky

 

 

Milujeme ich v polievke namiesto slížov.

Mäkké a neskutočne chutné halušky podávané lyžičkou, to sú krásne kulinárske spomienky z detstva.

Výborne chutia vo vývare, aj vo fazuľovej polievke.

Veľmi často boli aj prísadou zeleninovej polievky.

 

 

A vždy sa k nej výborne hodili, bez ohľadu na polievku.

Ingrediencie:

detská krupica

maslo alebo olej

 

 

vajce

soľ

smotana

Postup:

Vajce si rozšľaháme s maslom, potom pridáme krupicu a trochu soli.

 

 

Množstvo krupice pridávame postupne, aby sme získali stredne hustú hmotu.

K surovinám pridáme trochu smotany a poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili.

Naším cieľom je získať rovnomernú hladkú konzistenciu.

Potom misku s ingredienciami odstavíme, aby mali halušky šancu napučať.

 

 

Najjednoduchšie je vytvarovať ich pomocou dvoch lyžíc a vhodiť ich do osolenej vriacej vody.

Na začiatku vždy skúste vhodiť len jednu halušku a keď sa vám nerozpadne, hmota má správnu hustotu.

Krupicové halušky budú hotové 5 minút po vyplávaní.

 

 

Vyberte ich z vriacej vody pomocou dierovanej lyžice.

Môžeme ich ihneď vložiť o polievky.

Takto pripravené halušky nemusia nahradiť len cestoviny v polievke.

Môžeme ich podávať aj na sladko – so smotanou, cukrom a ovocím alebo s maslom.

Vyskúšajte.

Dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes